Elbolag

Fakta om att välja elbolag i Sverige

Konsumenter kräver betydande rabatter

Konsumenter i allmänhet är inte villiga att låta elbolag att reglera energianvändningen i sina hem om de inte erbjuds betydande rabatter. Detta följer en rapport från Accenture som visar att nästan hälften av konsumenterna är oroliga för att energihushållning innebär högre elräkningar.

Rapporten är baserad på en undersökning bland mer än 9 000 konsumenter i 17 länder, däribland Sverige. Den visar att medan vissa konsumenter visserligen är villiga att ansluta sig till energisparprogram, där elbolagen kan reglera hushållens energieffektivitet genom fjärrstyrd begränsning av vissa elektriska funktioner i hemmen, kräver de mycket stora prisrabatter i gengäld.

16 procent av konsumenterna uppgav att de skulle göra det möjligt att elbolagen att begränsa användningen av vissa funktioner i hemmet, men bara på villkor att de erbjuds någon form av rabatt. En av fyra tillfrågade (24 procent) uppgav att de skulle ge energiföretagen möjlighet att reglera elförbrukningen om de fick 10 procent rabatt. En av tre (35 procent) skulle ge sitt elbolag möjlighet att reglera elförbrukningen om de fick 20 procent rabatt.

Categories: allmant - elbolag - tips - valja-elbolag